Belangrijkste wetswijzigingen per 1 juli 2023 – ondernemen met personeel
Per 1 juli 2023 is er een aantal wetswijzigingen in werking getreden. Deze kunnen gevolgen hebben voor uw organisatie en uw personeel. Als werkgever is het belangrijk om van deze wijzigingen op de hoogte te zijn en kritisch te kijken naar eventuele acties die ondernomen moeten worden. In het volledige artikel hebben we de belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet, zoals de aanpassing van het minimumloon, de nieuwe pensioenwetgeving en uitbreiding van de verplichtingen bij re-integratie.
Vanggewas na hoofdteelt op zand- en lössgrond
Heeft u zand- of lössgronden in gebruik als bouwland, dan kunt u na de hoofdteelt kiezen uit drie opties: u zaait uiterlijk 1 oktober een voorgeschreven vanggewas in, u zaait/poot een op de lijst opgenomen wintergewas of u houdt bij de berekening van uw stikstofgebruiksnorm voor het opvolgende jaar rekening met een korting. De lijsten met toegestane vanggewassen en de winterteelten alsmede de overige voorwaarden kunt u nalezen op de website van het RVO. Voor de volledigheid, de regels van vanggewas na mais op zand- en lössgronden zijn niet veranderd. Ook deze kunt u nog nalezen op de website van het RVO.
Betaling studiekosten kind soms een schenking
Betaalt u de studiekosten van uw kind? De Belastingdienst heeft onlangs het standpunt ingenomen wanneer wel en niet sprake is van een schenking. Betaalt u de studiekosten van uw kind jonger dan 21 jaar, dan is in ieder geval geen sprake van een schenking. In het volledige artikel leest u hier meer over.
Beloon uw meewerkende kinderen via de KJ-regeling
Werken uw thuiswonende kinderen deze zomer mee in uw bedrijf en wilt u ze daar graag voor belonen? Dan is er de administratief vriendelijke kalenderjaarregeling. Om deze regeling toe te mogen passen zijn er wel enkele voorwaarden. Het inwonend kind mag geen loonheffingskorting toepassen bij een andere werkgever, moet minimaal 15 jaar oud zijn en u moet een eenmanszaak, VOF of maatschap hebben. Bij een bv is de KJ-regeling niet toepasbaar. De kosten zijn geheel aftrekbaar in uw bedrijf, kinderen betalen vaak geen belasting over deze bijverdiensten, met uitzondering van de bijdrage zorgverzekeringswet. Lees de voorwaarden op onze website.
SDE++ aanvraagperiode opent 5 september
Tussen 5 september en 5 oktober kunt u SDE++ subsidie aanvragen op investeringen in bijvoorbeeld CO2-arme warmte, hernieuwbare warmte of zonnepanelen op een grootverbruikersaansluiting. Voor zonprojecten < 1 MWp geldt dat het de additioneel gecontracteerde teruglevercapaciteit van maximaal 50% van het piekvermogen mag hebben. Daarnaast dient u rekening te houden met de transportindicatie van de netbeheerder, een constructieberekening en indien u veel panelen legt een haalbaarheidsstudie. Let op, u mag nog geen verplichting zijn aangegaan. Lees alle voorwaarden in de brochure van het RVO.
Meer informatie
Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.
Algemeen - Contact
Neem contact op met Van Oers
Vul hier uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op!