Vanoers.nlAgroAgroflits week 30

Agroflits week 30 

Agroflits week 30

Lees het laatste agrarische nieuws.

Alle landbouwers moeten vanaf 2025 aanvullende gegevens aanleveren bij RVO

Vanaf 1 januari 2025 moeten alle landbouwers de opgaaf ‘Aanvullende gegevens landbouwer’ (AGL) indienen via mijn RVO. Tot op heden geldt deze verplichting alleen voor bedrijven die meedoen aan derogatie of een uitnodiging hiervoor krijgen. Dit betekent dus een lastenverzwaring voor bedrijven die voorheen waren vrijgesteld. Vanaf 2025 moeten alle bedrijven de voorraad meststoffen per 31 december 2024, de aan- en afvoer van kunstmest over 2024 en informatie over het aantal aanwezige en aan- en afgevoerde dieren die niet via I&R worden geregistreerd doorgeven. Op basis van deze gegevens en de reeds bij het RVO aanwezige gegevens met betrekking tot uw percelen en de aan- en afvoer van dierlijke mest en compost kan het RVO bepalen of u binnen de gebruiksnormen blijft. U kunt de gegevens doorgeven van 1 tot en met 31 januari 2025.

Update over rechtsherstel box 3

Een aantal weken geleden informeerden wij u over de uitspraak van de Hoge Raad inzake box 3. Voor zowel de Herstelwet (2017 tot en met 2022) als de Overbruggingswet (vanaf 2023) heeft de Hoge Raad beslist dat deze in strijd zijn met Europees Recht.  Als het werkelijke rendement lager is dan het zogeheten forfaitaire rendement in box 3, dan mag de verschuldigde inkomstenbelasting box 3 slechts worden berekend over het werkelijke rendement. De Staatssecretaris heeft op 18 juli laten weten dat individuele belastingplichtigen voorlopig geen actie hoeven te ondernemen. Dit is anders indien u een definitieve aanslag met box 3 vermogen ontvangt, dan dient u mogelijk bezwaar in te dienen. Voor onze klanten dienen wij standaard bezwaar in, indien er een definitieve aanslag met box 3 vermogen wordt opgelegd.

Verplichte bodembedekking op klei (GLMC 6)

De verplichting om kleigronden in de periode 1 augustus t/m 30 november voor minimaal 8 weken voor tenminste 80% bedekt te houden vervalt vanaf 1 augustus 2024. De overige voorwaarden van GLMC 6 blijven van toepassing. Zoals het inzaaien van vanggewas na teelt van mais op zand- en lössgronden en aangewezen klei- en veengronden en de beperking vernietiging van grasland of blijvende teelten over de periode 16 september t/m 31 januari.

Flexibele feestdagen: een goed idee?

Steeds vaker rijst de vraag of het nog wel van deze tijd is dat alleen Christelijke feestdagen zoals Kerstmis en Pasen als officiële feestdagen tellen. Door het instellen van flexibele feestdagen geeft u uw medewerkers meer vrijheid om hun verlofdagen in te zetten op momenten die voor hen belangrijk zijn. U spreekt dan met uw werknemers af dat zij een vrije nationale feestdag in kunnen ruilen voor een andere (niet-nationale feest)dag. Maar hoe doet u dit? Dat leest u in dit artikel. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!