Vanoers.nlTransport en logistiekGeldt het opladen van de e-truck nu als arbeids- of als rusttijd?

Geldt het opladen van de e-truck nu als arbeids- of als rusttijd? 

e-truck charging

In dit artikel wordt u meegenomen in de recente discussie rondom het opladen van elektrische trucks en de vraag of dit als arbeids- of rusttijd moet worden gezien. De Confederations of Organisations in Road Transport Enforcement (CORTE) heeft hierover een tijdelijke richtlijn opgesteld.

Arbeidstijd of rusttijd

Elektrische trucks zijn relatief nieuw en het opladen ervan is niet te vergelijken met het tanken van diesel. Terwijl het tanken actieve betrokkenheid van de chauffeur vereist, kan hij tijdens het opladen van een e-truck in principe rust nemen. Volgens de richtlijn van CORTE mag de chauffeur de tachograaf op rusttijd zetten, zolang hij niet hoeft in te grijpen tijdens het opladen. Is dat wel nodig, dan telt de tijd als ‘andere werkzaamheden’.

Omdat de regelgeving rond het opladen van elektrische trucks nog in ontwikkeling is, zal de praktijk moeten uitwijzen hoe hiermee om te gaan. Voor nu biedt deze richtlijn in ieder geval duidelijkheid voor chauffeurs en bedrijven bij controles. Lees hier meer over in het artikel van TTM

Meer informatie

Indien u vragen heeft over het interpreteren van deze getallen, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

 

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!