Vanoers.nlAgroAgroflits week 28

Agroflits week 28 

Agroflits week 28

Lees het laatste agrarische nieuws.

De zomer-BBQ met uw personeel. Hoe zijn de fiscale regels voor de loonbelasting?

Organiseert u een zomeruitje voor uw personeel dan zijn er enkele fiscale regels waar u rekening mee moet houden. Van belang is of het uitje op uw bedrijfslocatie is of op een andere locatie plaatsvindt. Organiseert u het uitje op uw eigen locatie dan zijn de consumpties onbelast voor de loonheffingen. Voor een maaltijd is een bedrag van € 3,90 belast. Bij een uitje op locatie is de volledige waarde belast voor de loonheffingen. Dat betreft eventuele entree, consumpties, de maaltijd en de reis ernaartoe. Ook kosten voor partners of kinderen van uw werknemers vallen onder deze voorwaarden. U kunt belastingheffing echter voorkomen door de belaste kosten onder te brengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Bij overschrijding van de vrije ruimte betaalt u 80% eindheffing. (Bron: SRA) 

De invloed van de AVG op het personeelsdossier

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in 2018 in werking getreden. De verordening geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken en deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte. Dit betekent dat de AVG op bijna alle ondernemingen in Nederland van toepassing is. De AVG brengt veel verplichtingen met zich mee met betrekking tot het aanleggen, het inrichten en het bewaren van personeelsdossiers. Indien deze verplichtingen niet worden nageleefd, kan dit zorgen voor boetes en/of reputatieschade. Lees meer over de verplichtingen in het volledige artikel. 

Wacht met aangifte indienen tot voorlopige aanslag is opgelegd

Door de hoge belastingrente hebben veel ondernemers tijdig een voorlopige aanslag over 2023 aangevraagd. De belastingdienst legt doorgaans binnen een aantal weken de voorlopige aanslag op, waardoor de belastingrente wordt beperkt. Dient u de aangifte echter in voordat de voorlopige aanslag wordt opgelegd, dan wordt de voorlopige aanslag niet meer opgelegd en start vanaf het indienen van de aangifte een nieuwe rentetermijn. Heeft u een voorlopige aanslag aangevraagd? Dien dan de aangifte pas in nadat de aanslag is opgelegd en voorkom onnodige belastingrente. (Bron: SRA) 

Houd de gecombineerde opgave actueel

In mei heeft u uw gecombineerde opgave ingediend. Is uw situatie in de tussentijd veranderd? Bijvoorbeeld een mislukte teelt door het natte weer. Het RVO controleert met behulp van recente satellietbeelden of u aan de eco-activiteiten voldoet. Dat is dusdanig specifiek dat het RVO vanaf afstand bijvoorbeeld kan zien of uw kruidig grasland ook echt kruiden en klavers bevat. Is uw maisteelt mislukt? Denk dan aan een ander gewas zodat u alsnog aan de voorwaarden kunt voldoen. Ook kunt u een beroep doen op overmacht of trek uw aangevraagde eco-acitiviteit in. 

Mogelijk extra budget SEBA-subsidie voor emissieloze bedrijfswagens

Het budget van de subsidieregeling op elektrische bedrijfswagens en waterstofauto’s is begin juli uitgeput. Er was € 30 miljoen beschikbaar, maximaal € 5.000 per bedrijfswagen. Dit betekent dat er zo’n 6.000 emissieloze bedrijfswagens met subsidie zijn aangeschaft. Het heeft de overheid verrast dat er zoveel gebruik van is gemaakt. De subsidieregeling zou na 2024 worden afgeschaft, maar om de regeling wegens succes te verlengen wordt er opnieuw € 30 miljoen vrijgemaakt.  

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!