Vanoers.nlAgroAgroflits week 32

Agroflits week 32 

Agroflits week 32

Lees het laatste agrarische nieuws.

Grond huren van Rijksvastgoedbedrijf? Minder kans zonder duurzaamheidscertificaat

Wilt u grond huren van het Rijksvastgoedbedrijf? Dan gelden openbare inschrijvingen die leiden tot gunning van een kavel. De hoogste bieder wordt de kavel doorgaans gegund. Schrijft u in met een duurzaamheidscertificaat dan wordt uw bieding met een percentage verhoogd, zodat u meer kans maakt op de kavel. Hieronder vallen de volgende certificaten en percentages:

  • Omschakeling naar biologisch – Skal 15%
  • On the Way to PlanetProof – grondgebonden 10% en melk 5%
  • Beter Leven 1 ster – melk 4%.

Vanaf 2025 worden deze percentages in drie jaar tijd verdubbeld. 

Startersvrijstelling overdrachtsbelasting geldt ook bij overbruggingswoning

Door de startersvrijstelling betaalt u geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning als u tussen de 18 en 35 jaar bent, de woningwaarde niet hoger is dan € 510.000 en u de woning voor langere tijd zelf gaat bewonen. De startersvrijstelling is, zo blijkt uit een recente uitspraak, ook van toepassing bij de aankoop van een overbruggingswoning. Koopt u bijvoorbeeld een perceel bouwgrond met als doel daarop een woning te bouwen en koopt u ter overbrugging een woning waar u tot oplevering gaat wonen? Dan is ook dan de startersvrijstelling van toepassing, mits u de woning daadwerkelijk minimaal een half jaar als hoofdverblijf gebruikt. 

Mijn GLB-monitor

Het kan zijn dat u mails ontvangt van het RVO waarbij aangegeven wordt dat zij bij één of meerdere percelen extra informatie wenst te ontvangen. Via de link in de mail gaat u dan via mijn.RVO.nl naar mijn GLB-monitor. Daar leest u welke vragen het RVO heeft en hoe u hierop kunt reageren. Stel dat het RVO een vraag heeft over een uitgevoerde eco-activiteit, dan kunt u via de GeoTag-app foto’s insturen als bewijsvoering dat de eco-activiteit is uitgevoerd. Heeft u de eco-activiteit niet uitgevoerd, dan kunt u de gecombineerde opgave en/of mijn percelen aanpassen. U heeft tien werkdagen om te reageren. Doet u dat niet dan kunt u geen foto’s meer via de Geotag-app insturen als bewijs. Meer informatie over ‘mijn GLB-monitor’ en de ‘Geotag-app’ kunt u vinden op de site van het RVO. 

Subsidiepot voor Emissieloze Bedrijfsauto’s verdubbeld

De subsidiepot van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is per eind juli fors verhoogd voor ondernemers die emissieloze bedrijfsauto’s willen aanschaffen. De subsidieregeling financiert afhankelijk van de grootte van de onderneming tussen de 7 en 12% van de aanschafprijs van de emissieloze bedrijfsauto. Aanvragers krijgen maximaal € 5000 per auto, mits ze aan alle voorwaarden voldoen. Aanvragen is mogelijk op mijn.RVO.nl tot en met 31 december 2024.  

Vakantiewoningen zwaarder belast in Box 3

Vlak voor de wisseling van de wacht op het Ministerie van Financiën heeft de staatssecretaris nog een wetsvoorstel aan de Raad van State gestuurd betreffende box 3 belasting op vakantiewoningen en beleggingspanden. In het voorstel worden deze woningen als volgt belast: Indien de woning voor ten minste 90% van de tijd wordt verhuurd worden de huurinkomsten belast. Wordt een woning niet verhuurd dan geldt een bijtelling van 2,65% van de WOZ-waarde. Bij gemengd gebruik wordt belasting geheven over het hoogste van deze twee methodes. De wijziging zal ingaan per 2027, mits deze wordt goedgekeurd. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!