Vanoers.nlAgroAgroflits week 34

Agroflits week 34 

Agroflits week 34

Lees het laatste agrarische nieuws.

Nieuwe subsidieregeling voor aanleg laadplein

Investeert u in een laadplein met minimaal vier 11 kW laadpunten op een afgesloten terrein dat u huurt of uw eigendom is? Dan kunt u mogelijk subsidie aanvragen voor de basislaadinfrastructuur, inclusief de hoofdaansluiting en bekabeling. Is het vermogen van de laadstations 11 kW dan moet u minimaal vier laadpunten installeren en komt in u in aanmerking voor € 3.616 subsidie en vraagt u de subsidie aan binnen 13 weken nadat de werkzaamheden uitgevoerd zijn. Investeert u in één laadstation van 43 kW dan bedraagt de subsidie € 2.400. Investeert u in een oplaadpunt voor zware voertuigen of mobiele werktuigen dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor Milieu-investeringsaftrek. De voorwaarden voor de regeling staan op de website van het RVO.  

Verlenging uitrijperiode drijfmest

Zoals u wellicht al heeft gehoord mag u dit jaar uw drijfmest tot en met 15 september uitrijden op grasland om de onbenutte plaatsingsruimte dierlijke mest te benutten. Oorspronkelijk was dit tot 31 augustus. De uitrijperiodes voor de overige mestsoorten blijven ongewijzigd. Dit houdt o.a. in dat u na 31 augustus op grasland, op zand- en lössgronden geen vaste mest meer mag uitrijden en dat u drijfmest op bouwland alleen tot en met 15 september mag uitrijden indien er uiterlijk op 15 september winterkoolzaad of een groenbemester wordt gezaaid of in het najaar bloembollen worden geplant. 

Belastingdienst legt definitieve aanslagen box 3 op over 2021

Vanaf 21 augustus 2024 verstuurt de Belastingdienst brieven naar belastingplichtigen voor wie de termijn voor het opleggen van een definitieve aanslag inkomstenbelasting over 2021 dreigt te verjaren. Eerder hield de Belastingdienst de aanslagen aan in afwachting van duidelijkheid van de Hoge Raad over de Wet rechtsherstel box 3 en de Overbruggingswet box 3. In juni 2024 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat het werkelijk rendement moet worden belast wanneer dit lager is dan het forfaitair rendement. De Belastingdienst houdt in de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021 nog geen rekening met de box 3-arresten van de Hoge Raad. In de brief legt de Belastingdienst uit wat het opleggen van de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021 voor u betekent. Wij maken namens u ten aanzien van box 3 automatisch bezwaar tegen de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021.  

10% toeslaggerechtigden vraagt geen toeslag aan

Tot 1 september kan de zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget over het jaar 2023 worden aangevraagd. Ook ondernemers komen hiervoor in aanmerking, bij wisselende inkomsten kan het zomaar zijn dat u in eerdere jaren niet maar in 2023 wel in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de zorgtoeslag. Voor zorgtoeslag ligt de inkomensgrens voor alleenstaanden op € 38.520 en voor partners gezamenlijk op € 48.224. Had u op 1 januari 2023 een vermogen hoger dan € 127.582 (alleenstaanden) of € 161.329 (toeslagpartners) dan heeft u sowieso geen recht op zorgtoeslag, ongeacht uw inkomen. Valt uw aangifte onder de uitstelregeling dan heeft u langer de tijd om de zorgtoeslag aan te vragen. Heeft u geen zorgtoeslag ontvangen over 2023 en voldoet u wel aan de voorwaarden? Vraag deze dan zelf aan of neem contact op met uw relatiebeheerder. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!