Vanoers.nlAgroAgroflits week 38

Agroflits week 38 

Agroflits week 38

Lees het laatste agrarische nieuws.

Landelijke verplaatsingsregeling veehouderij met piekbelasting (Lvvp)

Wordt uw veehouderij gezien als een piekbelaster en wenst u uw bedrijf vrijwillig te verplaatsen naar een locatie waar meer ruimte is voor landbouw? Dan kunt u vanaf 6 januari 2025 een subsidieaanvraag indienen. Op de site van het RVO. kunt u nalezen welke kosten subsidiabel zijn en aan welke voorwaarden uw bedrijf dient te voldoen.  

Weet u nog niet zeker of het voor u haalbaar is om uw bedrijf te verplaatsen, dan kunt u een haalbaarheids-onderzoek laten uitvoeren. Hiervoor wordt op 2 december 2024 een subsidieregeling opengesteld. De subsidie bedraagt 95% van de kosten van het haalbaarheidsonderzoek met een maximum van € 50.000. Nadere informatie kunt u vinden op de website van het RVO. Voor beide subsidies geldt dat toekenning zal plaatsvinden op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.  

Definitieve aanslagen 2021 kunnen nog wijzigen

De belastingdienst moet definitieve aanslagen binnen drie jaar opleggen. Betaalt u box 3 heffing over uw vermogen dan kan het zijn dat de aanslagen later nog wijzigen. In juni 2024 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat als het werkelijke rendement op uw vermogen lager is dan het forfaitaire rendement, het werkelijke rendement dan mag worden gehanteerd. Echter, er zijn momenteel nog geen formulieren beschikbaar om het werkelijke rendement aan te geven, dat formulier wordt pas in de zomer van 2025 verwacht. Het kan dus zijn dat de definitieve aanslag nu te hoog wordt vastgesteld, de belastingdienst zal hier in 2025 een brief over sturen. Betaal de aanslagen wel op tijd en voorkom rente. 

Hoge Raad: opstarttijd is ook werktijd

Vraagt u van uw medewerkers om werkgerelateerde handelingen te verrichten in de eigen tijd? Dan is een uitspraak van de Hoge Raad voor u van belang. In deze zaak moest een medewerker van een callcenter tien minuten voor aanvang werktijd alvast inloggen om zo precies op tijd te kunnen beginnen met werken. De Hoge Raad heeft nu bevestigd dat die voorbereidingstijd inderdaad om werktijd gaat die door de werkgever betaald moet worden. Mogelijk geldt dit ook voor uw werknemers. 

Nieuwe invulmodellen belastingdienst ivm privégebruik auto van de zaak

Rijdt u per jaar niet meer dan 500 kilometers privé met uw zakelijke auto en kunt u dit goed onderbouwd aantonen, dan hoeft u geen bijtelling toe te passen. De rittenregistratie moet sluitend zijn en aan een groot aantal voorwaarden voldoen, zoals merk, type en kenteken van de auto, periode en ritgegevens inclusief begin- en eindstand. De belastingdienst heeft nu nieuwe invulmodellen gepubliceerd die u kunt gebruiken om uw ritten te registreren, zodat u alle vereiste gegevens in kunt vullen. Onderaan dit artikel kunt u de nieuwste modellen downloaden.  

Ontmasker de hacker

Cybercrime is inmiddels aan de orde van de dag en veel bedrijven hebben hier in mindere of meerdere mate mee te maken. Op donderdag 31 oktober organiseert Van Oers een bijeenkomst over cybercrime. Hier bespreken onze specialisten onder andere de nieuwe cyberwetgeving voor bedrijven en zal er een live demo worden gegeven van hoe hackers te werk gaan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze bijeenkomst, dus meldt u snel aan als u niets wilt missen. U kunt zich hier aanmelden. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!