Nog geen duidelijkheid over BIK-regeling bij groepen
De BIK-regeling geeft bedrijven die investeren in 2021 en/of 2022 een voordeel van 3,9% op het investeringsbedrag. Dit bedrag komt in mindering op de af te dragen loonheffing. Een bedrijf met een groep vennootschappen doen hun investeringen vaak in een andere vennootschap dan de vennootschap waar het personeel op de loonlijst staat. Deze bedrijven zouden dan geen aanspraak kunnen maken op de regeling dan wel met de investering of het personeel moeten schuiven. De Europese Commissie buigt zich nu over de BIK-regeling voor fiscale eenheden. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij u nader informeren.
Melden maispercelen op zand- en lössgronden uiterlijk 15 februari
In 2021 mag er pas vanaf 15 maart drijfmest of vloeibare zuiveringsslib uitgereden worden op bouwlandpercelen waarop maïs geteeld gaat worden. Als gevolg van deze regel dient u uiterlijk op 15 februari bij RVO aan te geven op welke percelen op zand- en lössgrond u maïs denkt te gaan telen. Denk daarbij ook aan eventueel nog te pachten percelen. Op percelen die niet aangemeld zijn, mag u in 2021 geen maïs zaaien. Wij adviseren u om bij twijfel zoveel mogelijk percelen aan te melden. Gaat u toch voor 15 maart op een perceel drijfmest uitrijden? Dan dient u het betreffende perceel vooraf af te melden. U mag dan op dit perceel uiteraard geen maïs meer telen. Nadere informatie vindt u op de website van RVO.
TVL Q4 2020: deadline op 29 januari om 17.00 uur
De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) regeling sluit op vrijdag 29 januari om 17.00 uur. U komt voor deze regeling in aanmerking bij een omzetverlies van minimaal 30% over het vierde kwartaal 2020 ten opzichte van het vierde kwartaal 2019. Aanvragen is eenvoudig via eHerkenning en kunt u zelf regelen. Ga naar de website van RVO voor de aanvraagmodule. De TVL Q1 2021 opent naar verwachting begin februari.
Uitbreiding fiscale steunmaatregelen na invoering avondklok
Bij het invoeren van de avondklok in verband met het coronavirus kondigde het kabinet tevens een uitbreiding aan voor het steunpakket voor ondernemers. Zo wordt de periode dat ondernemers uitstel van belasting of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen verlengd tot 1 juli 2021. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. De Belastingdienst wil daarnaast samen met schuldeisers en schuldhulpverleners soepeler gaan kijken naar het gericht kwijtschelden van (belasting)schulden, voor als een terugbetalingsregeling niet voldoende is. U leest er hier meer over.
Versoepeling reiskostenvergoeding, gebruikelijk loon en urencriterium
Het is voor werkgevers tot 1 april 2021 mogelijk bestaande vaste reiskostenvergoedingen opnieuw onbelast te vergoeden ondanks thuiswerken. Tevens kunnen ondernemers die als gevolg van de coronacrisis te maken hebben met een omzetdaling, in 2021 wederom het zogenoemde ‘gebruikelijk loon’ lager vaststellen. Hier zijn wel nieuwe voorwaarden aan verbonden, vergelijkbaar zoals bij andere steunmaatregelen. Tevens wordt het urencriterium dat geldt om gebruik te maken van bepaalde aftrekposten (zoals de zelfstandigenaftrek) wegens de coronacrisis opnieuw versoepeld tot 1 juli 2021. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.
Meer informatie
Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.
Algemeen - Contact
Neem contact op met Van Oers
Vul hier uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op!