Vanoers.nlAgroAgroflits week 42

Agroflits week 42 

Agroflits week 42

Lees het laatste agrarische nieuws.

Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties kleinere sectoren

Heeft u een landbouwbedrijf in de zogenaamde kleine sectoren en denkt u eraan om te stoppen? Dan kunt u kijken of u wellicht in aanmerking komt voor bovengenoemde beëindigingsregeling. Onder kleine sectoren valt o.a. veehouderijen welke vleeskalveren, zoogkoeien of geiten houden. De voorwaarden van deze regeling kunt u nalezen op de website van RVO. Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 18 november en worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

Belastingplan 2025: uitbreiding startersvrijstelling overdrachtsbelasting

Met ingang van 1 januari 2025 worden de startersvrijstelling en het verlaagde tarief van 2% voor de overdrachtsbelasting uitgebreid naar de verkrijging van de economische eigendom van eigen woningen. De startersvrijstelling is van toepassing indien u bij aankoop van een woning tussen de 18 en 35 jaar bent, de woningwaarde niet hoger is dan € 525.000 (2025) en u de woning voor langere tijd zelf gaat bewonen. Zolang aan de overige voorwaarden wordt voldaan, kunnen zowel de startersvrijstelling als het verlaagde tarief van 2% in de toekomst worden toegepast op gevallen waar de economische eigendom wordt verkregen. Let op: indien de startersvrijstelling bij de verkrijging van de economische eigendom is benut, dan kan deze niet opnieuw worden benut bij de latere verkrijging van de juridische eigendom.  

Wijzigingen in de KOR

De kleineondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling van btw. De KOR kan in elke rechtsvorm gebruikt worden als de omzet onder de € 20.000 per jaar blijft. Vanaf 1 januari 2025 wijzigen er een aantal zaken voor de KOR. Op onze website bespreken we de belangrijkste wijzigingen. Indien u nu gebruik maakt van de KOR en geen actie onderneemt dan valt u ook in de nieuwe situatie onder de regeling. 

Aanvragen GLB-subsidies 2024

Heeft u zich via het indienen van de gecombineerde opgave 2024 aangemeld voor de basispremie, eco-premie of extra betaling jonge landbouwers? Vergeet dan niet om uiterlijk 2 december de aanvraag tot uitbetaling in te dienen. Dit doet u door, na controle en het doorvoeren van eventuele aanpassingen, de gecombineerde opgave digitaal te ondertekenen en te versturen. Doet u dit niet, dan ontvangt u geen premie. Zie voor meer informatie de website van RVO. 

Vergeet de no-riskpolis niet! Looncompensatie bij ziekte

Verzuim kan hoge kosten met zich meebrengen, zoals loondoorbetaling, Arbokosten en vervanging van een zieke medewerker. Het kan zijn dat voor een van uw medewerkers een no-riskpolis geldt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer de werknemer een WIA-uitkering had toen het dienstverband begon, er sprake was van arbeidsongeschiktheid van minder dan 35% of er een Wajong uitkering liep. Voor u als werkgever zitten er (financiële) voordelen aan een no-risk polis gekoppeld, op onze website lichten we deze graag toe. 

RMV Gorinchem

Dit jaar vindt de RMV Gorinchem plaats op 26, 27 en 28 november 2024 in Evenementenhal Gorinchem! Ook Van Oers is hierbij aanwezig. U kunt ons bezoeken op de stand: I126. Wilt u RMV Gorinchem bezoeken? Via de link kunt u zich aanmelden voor een gratis entreekaart!

Registreer hier

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!