Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij seizoen 2023-2024

Sectorrapport Boomkwekerij seizoen 2023-2024 

Sectorrapport boomkwekerij 2023-2024

Van Oers heeft de sectorupdate ‘Boomkwekerij’ over seizoen 2023-2024 opgemaakt. Een rapport met een weergave van de financiële ontwikkeling van de sector, waarbij we u graag meenemen in de ontwikkelingen in de sector van het laatste seizoen. We praten u bij over de omzet- en exportontwikkeling, de arbeidskosten en de grondstoffenindex. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Ontwikkelingen

“Het weer blijft ook dit voorjaar een spelbreker.” Zo luidde onze verwachting bij het uitbrengen van het sectorrapport over het najaar van 2023. Echter, dat het gehele voorjaar zou tegenzitten, had niemand verwacht. Het weer (de teeltomstandigheden) in combinatie met de markt zorgen ervoor dat het voorjaar niet heeft gebracht wat we hadden gehoopt. De sector komt dan ook op een belangrijk keerpunt terecht.

Verwachtingen

Het seizoen 2024-2025 wordt een spannend seizoen voor de boom- kwekers, spannender dan de voorgaande jaren. We zien een daling in de omzet, terwijl de kosten stijgen. Daarnaast komt de winterperiode steeds later op gang. De sector kan het zich dan ook niet veroorloven om onder de omzet van 2019-2020 te zakken. Om boven dat niveau te blijven, is het van belang om voldoende kwaliteit te leveren en de prijs op peil te houden. Met name de kleine bedrijven in de sector zullen hierbij uitgedaagd worden. Bedrijven die zich duidelijk weten te onderscheiden, hebben het makkelijker.

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!