Vanoers.nlBelastingadviesBrief Belastingdienst Box 3

Brief Belastingdienst Box 3 

De belastingdienst is gestart met het versturen van brieven over de berekening van het box 3 inkomen op basis van het werkelijk rendement. Wij leggen uit wat er in de brief staat en wat u hiermee zou moeten doen.

Uit deze brief blijkt dat er in de zomer van 2025 een opgaaf beschikbaar komt voor de berekening van het werkelijk rendement. De invulling van het begrip werkelijk rendement is op veel punten duidelijk maar er zijn ook nog openstaande punten.

Het is vooral belangrijk om zoveel mogelijk informatie met betrekking tot uw box 3 vermogensbestanddelen te verzamelen zodat u deze in de zomer van 2025 kan gebruiken voor de berekening van het werkelijk rendement.

Verdere stappen volgen pas in de zomer van 2025. Wij houden alle ontwikkelingen in de gaten en zullen zo nodig een nieuwe update geven.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. Neem contact op via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Ymke Workum - Vink
Ymke Workum - Vink
Manager bureau vaktechniek fiscaal
  • icon
Ymke Workum - Vink
Ymke Workum - Vink

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ymke Workum - Vink
Ymke Workum - Vink | Manager bureau vaktechniek fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!