Vanoers.nlHR SolutionsIs uw HR-afdeling toekomstbestendig?

Is uw HR-afdeling toekomstbestendig?  

Is uw HR-afdeling toekomstbestendig?

Een toekomstbestendige onderneming is niet zomaar gerealiseerd. Als ondernemer wilt u snel in kunnen spelen op ontwikkelingen, anticiperen op wat nog komen gaat en ervoor zorgen dat de HR-strategie een stabiel onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Misschien is u tijdens de zomervakantie opgevallen dat de overdraagbaarheid van kennis en werkzaamheden van de HR-afdeling niet vanzelfsprekend is. Waar moet u aan denken bij de waarborging van de toekomstbestendigheid van HR binnen uw onderneming? Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel. 

Menselijk kapitaal

Zonder goede mensen, geen goede onderneming. Mensen zijn nodig om arbeid te verrichten, te innoveren en om uw onderneming draaiende te houden. Investeer daarom in het aannemen van de juiste mensen. Een verkeerde aanname kost u meer dan een weloverwogen aanname, ondersteund door bijvoorbeeld een assessment. Kijk ook vooruit en anticipeer op verloop door bijvoorbeeld pensioen, middels strategische personeelsplanning. 

Overdraagbaarheid en vastlegging

De juiste mensen zijn aangenomen en u heeft inzicht in uw personeelsbehoefte middels strategische personeelsplanning, maar weet u ook wat er allemaal moet gebeuren op gebied van HR? Wat zijn de processen? Wat is er tot nu toe gebeurd en wat speelt er binnen HR en de onderneming?  

Zorg dat deze zaken goed worden vastgelegd, zodat wanneer er iets gebeurt of er komt een nieuwe HR-medewerker in dienst, alle HR-gerelateerde zaken goed kunnen worden overgedragen. Kijk dus goed naar wat er tot nu toe vastgelegd is en waar nog ruimte is voor verbetering in de vastlegging en overdraagbaarheid hiervan. Het is aan te raden een inventarisatie uit te voeren op HR en te signaleren wat er nodig is om HR toekomstbestendig te maken, een zogeheten HR-scan. 

Prioritering en uitvoering

Uit de inventarisatie komen wellicht zaken naar voren die nog verbeterd kunnen worden. Gelukkig is dit geen reden voor paniek en zal niet alles binnen een dag geregeld hoeven worden. Begin dus met het maken van een prioritering, maar let erop dat dit geen directie- en HR-feestje wordt. Toekomstbestendig HR-beleid wordt gedragen door de gehele organisatie. Leidinggevenden, teamleiders en specialisten binnen de onderneming kunnen zeker een rol spelen in de realisatie van een toekomstbestendig HR-beleid. Verschillende zaken kunnen breder opgepakt worden en bijvoorbeeld verdeeld worden onder diverse kartrekkers die actief met dat punt uit de prioritering aan de slag gaan. 

Meer informatie

Wilt u achterhalen hoe toekomstbestendig uw HR-beleid is, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij kunnen de HR-scan en prioritering uitvoeren en u begeleiden in het proces. Neem contact op met onze HR-specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Milika Putters
Milika Putters
HR-specialist
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Milika Putters
Milika Putters | HR-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!