Geheimhoudingsbeding
In dit geval wordt er een geheimhoudingsbeding opgenomen in de vso dat specifiek ziet op de privéaangelegenheden van de directeur. Vaak wordt aan een geheimhoudingsbeding ook een boetebeding gekoppeld. Enerzijds om de drempel van het schenden van het beding hoger te maken, anderzijds omdat concrete schade bij schending van geheimhouding heel lastig is aan te tonen, en u zonder schade geen schadevergoeding kunt vorderen. Wanneer je een boetebeding koppelt aan een geheimhoudingsbeding hoeft u schade niet aan te tonen. U kunt dan gewoon de boete vorderen.
Casus
In deze casus heeft de rechter vastgesteld dat het geheimhoudingsbeding is geschonden door de ex-werknemer maar dat hieraan geen consequenties kunnen worden verbonden nu er geen boetebeding in de vaststellingovereenkomst is opgenomen. De rechter oordeelt dat door de directeur geen concrete schade is aangetoond, waardoor ook geen schadevergoeding kan worden toegewezen. De gedupeerde ex-werkgever moet ook nog eens de eigen proceskosten betalen. Een hard gelag voor de directeur waarvan, ondanks het geheimhoudingsbeding in de vso, details uit het privéleven op straat kwamen te liggen zonder dat de ex-werknemer hiervoor moest “boeten”.
Meer informatie
Zorg bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst dat u de hulp inroept van een professional. Onze arbeidsrechtjuristen vertellen u graag meer. Neem contact op met onze specialisten via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.
Algemeen - Contact
Neem contact op met Van Oers
Vul hier uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op!
Bron: ECLI:NL:RBMNE:2022:3961