Financiële gevolgen
Verzuimt de werkgever een dergelijk aanbod te doen aan de oproepkracht, dan kan de werknemer aanspraak maken op loon over de uren waarvoor de werkgever een aanbod had moeten doen. Of de werknemer zich voor deze uren beschikbaar heeft gehouden is niet relevant. Al bij de inwerkingtreding van de WAB zijn werkgevers gewaarschuwd voor de mogelijke (grote) financiële gevolgen hiervan.
Verzuimd
Recent is een uitspraak van de Rechtbank Limburg hierover gepubliceerd. In dit geval had de werkgever in januari 2020 verzuimd om een schriftelijk of elektronisch aanbod te doen aan de werknemer. Het verweer dat hij het aanbod wel mondeling had gedaan slaagde niet, vanwege de reden zoals hierboven reeds genoemd. De werknemer in kwestie maakte aanspraak op bijna 1 jaar loon over de uren waarvoor zijn werkgever een aanbod had moeten doen zonder dat over (al) die uren was gewerkt. De rechter heeft de vordering van deze werknemer toegewezen.
Doe tijdig een aanbod
Werkgevers let op! Een dergelijke vordering hangt iedere werkgever boven het hoofd die niet tijdig een rechtsgeld aanbod doet! En dit tot maar liefst 5 jaar na dato!
Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem contact op met de arbeidsrechtjuristen van Van Oers. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail:Â loonadvies@vanoers.nl.
Algemeen - Contact
Neem contact op met Van Oers
Vul hier uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op!
Bron: ECLI:NL:RBLIM:2020:9724Â