Vanoers.nlHR SolutionsDe zomer: het moment voor het werven van junioren

De zomer: het moment voor het werven van junioren 

Werven van junioren

Staat uw onderneming open voor het aannemen van junioren? Dan is dit het juiste moment om daarop in te spelen. De examens zijn achter de rug en de zomervakanties lopen ten einde. Dit betekent dat een nieuwe groep jonge professionals klaarstaat om de arbeidsmarkt te betreden. Dit is hét moment om in actie te komen en deze talenten aan te trekken!

Junior- of startersfunctie

Publiceer een vacature specifiek voor een junior of starter. Benoem hierin vooral wat een potentiële kandidaat aangeboden krijgt in de functie, denk aan: 

  • Begeleiding of ingewerkt worden door een senior in het vak.
  • Salaris en overige arbeidsvoorwaarden.
  • Toekomstperspectief.
  • Wie worden je collega’s.
  • Wat kan de kandidaat verwachten van de sollicitatieprocedure. 

Leg in de vacature niet de nadruk op het aantal jaren werkervaring, maar juist op competenties en motivatie. Het gaat erom dat u iemand aan kunt nemen die nog vormbaar is en kan groeien in de functie. Hoewel de focus op vaardigheden wellicht wat ongewoon aanvoelt, biedt dit tal van mogelijkheden. Meer over skillbased hiring leest u in dit artikel dat wij eerder al schreven. 

Traineeship

Overweegt u om iemand echt on-the-job op te leiden door vakinhoudelijke ontwikkeling, persoonlijke groei, praktijkervaring en begeleiding te combineren? Heeft uw bedrijf de capaciteit om dit aan meerdere starters tegelijk aan te bieden als een werk-leer-programma? Dan is een traineeship wellicht iets voor u. 

Traineeships zijn enorm populair onder starters en kandidaten die zich graag willen laten bij- of omscholen en kennis willen maken met werken in een bepaalde sector. Het is een creatieve manier om kandidaten aan te trekken die minder geïnteresseerd zijn in een traditionele junior- of startersfunctie. 

Focus op begeleiding en ontwikkeling

De overgang van een (fulltime) studie naar een eerste echte baan kan behoorlijk overweldigend zijn. Hoe u de functie vormgeeft, speelt een cruciale rol in het verlagen van de gevoelsmatige drempel die potentiële kandidaten wellicht ervaren. De focus op begeleiding en ontwikkeling is hierin erg belangrijk. 

Let wel, transparantie is hierin een voorwaarde. Bied u een junior-, startersfunctie of traineeship aan met de focus op begeleiding en ontwikkeling, maar sluit de functie hier in de praktijk niet op aan? Dan zal dit leiden tot teleurstelling aan beide kanten en een hoog verloop. Wees dus open en eerlijk tijdens de werving en selectie om ervoor te zorgen dat u talent binnenhaalt wat u ook kunt behouden. 

Meer informatie

Benieuwd hoe u hier in de praktijk mee aan de slag kunt of andere vragen? Onze specialisten van HR Solutions kijken graag met u mee naar een maatwerkoplossing voor de werving van personeel binnen uw onderneming. Neem vrijblijvend contact op via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Milika Putters
Milika Putters
HR-specialist
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Milika Putters
Milika Putters | HR-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!