Vanoers.nlTransport en logistiekRuim € 22 miljoen extra AanZET-subsidie

Ruim € 22 miljoen extra AanZET-subsidie 

Ruim 22 miljoen euro extra AanZET-subsidie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een tweede AanZET-subsidiepot vrijgegeven om vervoerders te helpen met de aanschaf van emissievrije trucks. De nieuwe AanZET-regeling start op 1 oktober en (let op!) duurt maar een weekje.

Het gaat om precies € 22.228.000 , zo maakte het ministerie vrijdag bekend in de Staatscourant. De extra subsidie komt op de eerste regeling van € 45 miljoen , die op 26 maart jl. van start ging. In drie dagen werd toen maar liefst € 53,2 miljoen subsidie aangevraagd. Wie toen achter het net viste, kan vanaf 1 oktober een nieuwe kans wagen.

De nieuwe AanZET-ronde gaat van start op dinsdag 1 oktober om 9.00 uur en duurt maar een week, tot dinsdag 8 oktober om 12.00 uur. Zaak dus om er tijdig bij te zijn. De reden hiervoor is de ervaring met de eerdere openstellingsperiode, waarbij het plafond in enkele dagen werd bereikt.

Het ministerie verwacht dat met de nieuwe subsidieronde er circa 300 emissievrije vrachtauto’s op de weg kunnen worden gezet.

De € 22,2 miljoen zijn enerzijds (€ 11,8 miljoen ) afkomstig uit het resterende bedrag van de voorfinanciering terugsluis vrachtwagenheffing. De overige middelen (€ 10,5 miljoen) waren initieel bedoeld voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Door afschaffing van de BPM-vrijstelling op bedrijfsauto’s per 2025 zijn prijzen van een fossiele en emissievrije variant echter vergelijkbaar. Daarom is subsidiëring vanuit de SEBA niet langer aangewezen en kunnen deze middelen worden ingezet voor AanZET.

Meer informatie

Van Oers kan u ondersteunen bij de aanvraag of de gehele aanvraag voor u uit handen nemen. Mocht u hier een beroep op willen doen, neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!