Vanoers.nlTransport en logistiekExtra controle op juiste activiteit in tachograaf

Extra controle op juiste activiteit in tachograaf 

tachograaf vrachtwagen

Het naleven van tachograafregels is cruciaal voor transportbedrijven. Dit artikel bespreekt de belangrijkste aandachtspunten bij tachograafcontroles door instanties zoals de ILT, met specifieke nadruk op de juiste activiteitinstellingen. Het vermijden van fouten is essentieel om boetes en strafpunten in het ERRU-register te voorkomen.

De kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2024-2025

In het artikel van TTM wordt ingegaan op de controles van de tachograaf door handhavende instanties zoals de ILT. Hierbij wordt vooral gekeken of chauffeurs de juiste activiteit hebben ingesteld wanneer ze iets anders doen dan rusten of rijden. Denk bijvoorbeeld aan wachten, controlewerkzaamheden, laden/lossen, etc. Correct gebruik van de tachograaf en het instellen van de juiste activiteit is belangrijk vanwege het ERRU-register. Als bedrijf wil je voorkomen dat er strafpunten in dit register komen. Daarnaast is het voorkomen van boetes natuurlijk relevant. Deze opgelegde boetes zijn niet aftrekbaar van de fiscale winst en kunnen daarom hard aankomen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of stippelt u graag samen de juiste route uit? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

 

 

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!